Groepsrondleidingen op Hillig Meer

Onbekend maakt onbemind. Wie de natuur kent zal er beter voor zorgen. Een belangrijke doelstelling van Heidehof en Hillig Meer is in om natuur hoger op de politieke en maatschappelijke agenda te krijgen. Daar zetten we ons actief voor in. Zo organiseren we diverse activiteiten in het kader van natuureducatie, zoals wandelingen en lezingen al dan niet in samenwerking met andere natuurorganisaties.

Buurtverenigingen, Vrouwen van Nu, maar ook afdelingen van de Rotary; het gebeurt regelmatig dat groepen bij ons komen voor een rondleiding over Hillig Meer. Afgelopen zomer was er zelfs een groep nonnen te gast op Hillig Meer. De kloosterzusters hebben een wandeling over de natuurbegraafplaats gemaakt. Bij dit soort groepswandelingen leggen we uit wat natuurbegraven is en vertellen we het verhaal over de natuur en de natuurhistorie van het gebied.

We laten bijvoorbeeld zien hoe het landschap is gevormd door de ijstijd, maar we vertellen ook over de flora en fauna op de natuurbegraafplaats. Over de staartmeesjes bijvoorbeeld, die in een kwetterende groep de bomen van de oude spoorlijn bevolken, of over de oude, kaarsrechte Douglassparren. .

Ook eens langskomen?

Wellicht maakt u ook deel uit van een leuke club en zoekt u eens een bijzondere middagactiviteit. U bent van harte welkom om eens te informeren via info@hilligmeer.nl of 0592-260944.

Geplaatst in Activiteiten, Hillig MeerTagged