Geslaagde tweede Inspiratiedag

inspiratielaan bezoekersZaterdag 14 juni vond de tweede Inspiratiedag van Hillig Meer plaats. In navolging van de zeer succesvolle eerste Inspiratiedag in 2013, mocht ook deze tweede Inspiratiedag op grote belangstelling rekenen.

De dag stond geheel in het teken van een groene uitvaart in de natuur en wat daarbij komt kijken. Ook hebben we het duurzaam bosbeheer op Landgoed Heidehof gedemonstreerd. In de oude bomenlaan van het landgoed was een Inspiratielaan ingericht, waar leveranciers van duurzame uitvaartproducten lieten zien wat er allemaal mogelijk is met biologisch afbreekbare urnen, waden, manden, kisten en gedenktekens.

Daarnaast konden bezoekers deelnemen aan leuke praktische workshops, zoals natuurfotografie en veldboeketten schikken. Lokale ambachtslieden demonstreerden ter plekke hun vaardigheden. De Imker van het landgoed liet zien wat er komt kijken bij het onderhouden en beschermen van de bijenvolken op Landgoed Heidehof, en timmerlieden demonstreerden hoe duurzame uitvaartkisten op milieuvriendelijke wijze gemaakt worden van het hout van het landgoed zelf. En heeft u wel eens een jonge buizerd geringd zien worden? Op onze Inspiratiedag kon het.

Voor de rondleidingen over de natuurbegraafplaats was veel animo. En ook voor de andere rondleidingen en excursies, zoals die naar naar het onderduikershol en de natuurwandeling, was de belangstelling groot. Het team van Hillig Meer kijkt terug op een bijzonder geslaagde dag, en we bedanken iedereen die deelgenomen heeft en ons bezocht heeft.

Geplaatst in Activiteiten, Alle berichtenTagged