Gedenkavonden 2021

Elk jaar organiseren we een gedenkmoment voor iedereen die afscheid heeft moeten nemen van een dierbare. Dit jaar waren de Gedenkavonden op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni.

Natuurlijk staat het grafbezoek centraal. Verder is het programma aanvullend: we (medewerkers en vrijwilligers samen) verzorgen graag een warm welkom en bieden ruimte om stil te staan bij dat wat was en is, inclusief de emoties die zich aandienen.
De natuur omringt ieder van ons met wat ze in zich heeft; dit jaar pronkte het bos met alles wat de afgelopen periode aan water en zon aanmoedigde tot groei. De vogels en onweertrommels in de verte begeleidden de musici; de stralende pracht van bloemen liet harten spreken en de zachte zomeravond prikkelde de zintuigen.

We delen een korte impressie met u.

De meegebrachte bloem(en) kregen een plaats in het gezamenlijke bloemstuk.

Verkeer en oversteken vragen aandacht. Dat is niet wenselijk bij een uitvaart of Gedenkavond. Daarom zijn wij zo blij met en trots op onze verkeersregelaars.

Ieder gezelschap kreeg persoonlijk een mooi verhaal voorgedragen.

Iedere avond was er live-muziek. Op vrijdag speelden Ivan (tenorsaxofoon) en Tim (gitaar); op zaterdag Kirill (gitaar).


Fluistering in de wind
We maakten mooie kaartjes: handgeschept papier met daarop een kleurrijke natuurvondst. Ieder gezelschap kreeg twee kaartjes. Hierop schreef men de naam van de overleden dierbare, aangevuld met een herinnering, wens of spreuk. Één kaartje bleef zacht deinen op de wind in de Boskapel. Het andere kaartje ging mee naar huis om daar een passende plek te krijgen. Iedere keer als de wind hier of thuis langs een kaartje gaat, neemt hij de naam en de herinnering of wens mee. Zo ontstaat als vanzelf een verbinding tussen mensen en plaatsen.

Geplaatst in Activiteiten, Alle berichten, Hillig Meer, Natuurbeleving, OntmoetingenTagged , , ,