‘Gedachten zijn Krachten’

“Zijn hele leven was mijn vader op zoek naar ‘de dingen achter de dingen’.” Als Anne Mies Rosenthal haar vader Ewoud beschrijft, klinkt haar liefde en bewondering voor hem door in haar stem. “Ook had hij een grote liefde voor toneel en voor liedjes schrijven. Hij dichtte en overal vond je briefjes met notities en gedachten.”

“Mijn vader had de ziekte van Parkinson. Vijf jaar na zijn overlijden kwam ik op het idee om zijn gedichten te bundelen. Natuurlijk wil ik zo de herinnering aan hem levend houden. Doordat ik van meerdere mensen hoorde dat mijn vaders gedichten hen raakten, werd ik nog meer gedreven. Ik hoop dat zijn gedichten mensen moed en positieve energie geven. Omdat het ook een persoonlijk eerbetoon is aan mijn vader, is de opbrengst voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Ik ben trots op mijn vader. Hij deelde. Ook ondanks zijn ziekte vond hij zichzelf een bofferd. Van zijn grootvader Ewoud had hij een gouden speld geërfd, een klein hoefijzer. Hij droeg deze speld niet zoals bedoeld is, met de open zijde naar boven om het geluk te vangen en te behouden, maar ondersteboven. Hij wilde het geluk delen.”

Ewoud Martien Rosenthal werd geboren op 30 juni 1933 en overleed in 2015. Ewoud had geen verbinding met Hillig Meer. Zijn dochter wel: “Als dierenarts ben ik sinds een paar jaar in deze regio werkzaam. Drenthe, de Hondsrug en Hillig Meer spreken mij aan. Ik denk dat mijn vaders gedichten goed passen in deze omgeving.”
Het boekje met een harde kaft kost € 19,90, exclusief verzendkosten en is te bestellen via annemies.rosenthal@gmail.com. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Parkinson Fonds.

Geplaatst in Alle berichten, Hillig Meer, InspiratieTagged , ,