Fluisteringen in de wind

Rouw, verlies en verdriet is voor iedereen anders. Hoe we er mee omgaan is heel persoonlijk.

In september vonden twee gedenkavonden plaats op natuurbegraafplaats Hillig Meer. Samen met de nabestaanden werden de overledenen, die in 2021 op Hillig Meer begraven zijn, herdacht.

Wat begon met door genodigden meegebrachte bloemen, eindigde na de tweede avond met een prachtig gezamenlijk gedenkstuk in een holle boom. Het enorme boeket symboliseerde verbondenheid met elkaar. De genodigden konden via een zacht verlichte route in het ontvangsthuis luisteren naar voordrachten, muziek. Ze konden zich warmen aan koffie, thee, kruidige sap en iets lekkers.

Het was een troostrijk samenzijn met lotgenoten. Ook kon men deelnemen aan ‘fluisteringen in de wind’. Op speciale kaartjes van handgeschept papier met bloemen, gemaakt door onze vrijwilligers en dames van de catering, kon men een wens of herinnering schrijven voor degene die zij herdachten.

Deze ‘fluisteringen in de wind’, aaneengeregen aan een ketting van jute, dansten zachtjes in de wind bij de veranda. De avonden stonden in het teken van liefde en kracht voor de nabestaanden voor wie het zwaar is geweest om afscheid te nemen. Aansluitend kon men, met vrijwilligers, voorzien van een e-car, het graf van hun dierbare bezoeken, of in alle rust en stilte even wandelen.

Waar woorden tekort schieten, waar schreeuwen verstomd, kan fluisteren zachtjes reiken. Vorige week werden de zorgvuldig bewaarde fluisteringen begraven op Hillig Meer. Teamleden Margriet Hassing en Hendrik Hoving droegen de fragiele fluisteringen vol liefdevolle woorden naar hun eeuwige rustplaats.

Hiermee willen wij van Hillig Meer laten weten dat we niemand vergeten, niemand loslaten, maar in het hart te koesteren.

                                

 

 

Geplaatst in Activiteiten, Hillig MeerTagged , , , , , , ,