Even voorstellen: Sanne Oorebeek

Ieder kwartaal stellen wij een van onze medewerkers aan u voor. Dit keer is dat Sanne Oorebeek. Sanne woont in Groningen en is in haar vrije tijd vaak op een klimmuur te vinden. Daarnaast reist ze graag en rijdt ze motor. Zij is sinds kort gestart als relatiebeheerder bij Hillig Meer. Als relatiebeheerder voert ze gesprekken met geïnteresseerden en begeleidt ze begrafenissen.

Voordat Sanne bij Hillig Meer kwam werken was ze softwaretester bij de DUO. Daarnaast is ze kunstenaar. In haar abstracte werk legt ze verbindingen tussen verschillende beeldelementen en techniekvormen waaronder de linosnede, maar ze ontwerpt ook (geboorte)kaartjes. Sanne is in 2006 afgestudeerd aan Minerva en heeft in 2017 de Master Kunsteducatie afgerond.

De lijn in een herdenkingsritueel

Voor haar afstudeeronderzoek keek ze hoe de lijn ingezet kan worden bij een rouw- of herdenkingsritueel. Ze voerde haar project “MoNUment van lijn” uit op Allerzielen 2016 in het Noorderplantsoen in Groningen. Omstanders werden gevraagd om dierbaren in het nu te herdenken door lijnen op het asfalt te trekken met stoepkrijt. Daarbij lieten zij zich leiden door hun gevoel. Er kwamen hele verrassende tekeningen uit. De reacties van deelnemers waren ontroerend: “mensen waren verbaasd over wat ze zelf tekenden en hoe het tekenen hen hielp om verbinding te maken met een overleden dierbare”.

Een bijzondere plek

In haar baan bij de DUO miste ze de verbinding tussen mens en de natuur, en ook wilde ze graag meer betekenen voor mensen. Ze was dan ook al aan het rondkijken naar opleidingen voor de uitvaartbranche, toen ze door een vriendin geattendeerd werd op onze vacature. De functie is haar op het lijf geschreven: “Mijn hart ligt bij de combinatie van iets voor mensen kunnen betekenen, met mensen mee te mogen denken en het omgaan met rouw en verdriet. Dat ik dat mag doen op deze bijzondere plek in een schitterende omgeving maakt mijn werk heel speciaal. Het is prettig om hier te mogen zijn. Het voelt als een warm bad, een fijne huiselijke sfeer waardoor mensen zich snel op hun gemak voelen. Iedereen is welkom.”
Haar favoriete plek op Hillig Meer is het oude bos. “Het dennenbos is prachtig. Hoge sparren, felgroene mossen tussen alle varens, en de geur van de naaldbomen. Ik gun iedereen zo’n mooie plek om te (her)denken, troost te vinden of als laatste rustplaats.”

Geplaatst in Hillig Meer, Medewerkers aan het woord