Een waardevolle plek

In de zomer van 2014 was de zwangerschapstest opnieuw positief, we zouden weer ouders worden, wat waren we gelukkig! De zwangerschap verliep goed, tot 3 november 2014…tijdens de twintig weken echo kregen we te horen dat ons kindje niet levensvatbaar zou zijn na de geboorte. Alsof de grond onder je vandaan zakt, niet te bevatten! In de tijd die volgde moesten we keuzes gaan maken… wil je de zwangerschap voldragen of wil je het kindje eerder laten komen, een kistje of een mandje, begraven of cremeren.

388A7707-smallerWe hoorden binnen de familie de mogelijkheid van een natuurbegraafplaats, de zondag na de echo liepen we mee tijdens een rondleiding op Natuurbegraafplaats Hillig Meer. We hebben die middag een plek uitgezocht voor ons kindje, dichtbij het meer in het jonge bos.

Dinsdag 18 november is onze zoon geboren, Wessel David. Een paar dagen later hebben we Wessel begraven…de zon scheen die dag. We hebben het klein gehouden, en net als tijdens de bevalling was de fotografe weer aanwezig, waardevolle foto’s, iets tastbaars. We kregen echt de tijd om afscheid te nemen en dit hebben we als heel prettig ervaren.

thumb_388A7680_1024 Een paar maanden later hebben we voor ons zelf twee plaatsen gereserveerd naast Wessel, een bijzonder en geruststellende gedachte om later bij hem te mogen liggen. We gaan regelmatig naar het graf toe, het is een fijne plek om naar toe te gaan, wat is de natuur toch prachtig en telkens vol verandering. Een waardevolle plek…

We kijken goed terug op de begeleiding die we kregen, de betrokkenheid en een luisterend oor. We willen de medewerkers van Hillig Meer, en in het bijzonder Arie Sloot, hartelijk bedanken voor alles wat zij voor ons hebben gedaan. Bijzonder…

Wessel heeft ons opnieuw ouders gemaakt en Iris grote zus.

Veilig in Zijn armen
Voor altijd in ons hart

Martijn, Elsa en Iris

 

Foto: Nicolien Sijtsema

Geplaatst in Alle berichten, Cliënten aan het woordTagged