Druk bezochte informatiemiddag ‘uitvaart met natuurlijke materialen’

Hillig MeerAfgelopen vrijdag 16 mei hebben belangstellenden zich op Hillig Meer laten informeren over de materialen die gebruikt kunnen worden bij een ecologisch verantwoorde uitvaart. In het ontvangsthuis van de natuurbegraafplaats stonden diverse materialen uitgestaldzoals urnen van hout en klei en lijkwades van katoen en schapenwol. In de zonovergoten tuin van het ontvangsthuis bekeek het publiek de uitvaartkisten en opbaarplanken van Natuurbegraafplaats Hillig Meer.

Bij een uitvaart in de natuur gaat respect voor de overledene hand in hand met het behoud van de natuur. Daarbij past het gebruik maken van materialen die de natuur zo weinig mogelijk belasten. Zoals bijvoorbeeld de ambachtelijk uit het FSC-gecertificeerde hout van landgoed Heidehof vervaardigde uitvaartkisten en opbaarplanken die Natuurbegraafplaats Hillig Meer levert. Die worden volledig met de hand gemaakt uit alleen maar ecologisch verantwoorde materialen. Dat geldt ook voor de urnen van onbehandeld hout en klei en de lijkwades van katoen en schapenwol die in het ontvangsthuis uitgestald stonden.

Een betrokken publiek liet zich na een rondleiding over het terrein van de natuurbegraafplaats uitgebreid voorlichten door Margot Rutten van Hillig Meer over de materialen en uitgangspunten die belangrijk zijn bij ecologisch verantwoord begraven. Na een kopje koffie met Drentse krentenwegge sloten we de middag af en keerde een tevreden publiek goed geïnformeerd huiswaarts.

Wilt u meer weten over natuurbegraven en een ecologisch verantwoorde uitvaart? U bent van harte welkom op Hillig Meer. Bel voor een afspraak of kom langs. Er zijn regelmatig informatiemiddagen en iedere zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 15.00 is er een rondleiding. Iedereen is welkom. We zien u graag tegemoet.

Informatiemiddag Natuurbegraven Rondleiding Hillig Meer Informatiemiddag Natuurbegraven Beukenlaan Presentatie IMG_0696

Geplaatst in Activiteiten, Alle berichten