Historische wandeling met bevlogen gids

Datum: zondag 09 oktober 2022 - 13:00

-VOL-

Op zondag 9 oktober maken we een historische wandeling over landgoed Heidehof, onder leiding van historicus Lukas Hoven. Lukas is zeer bekend met de omgeving en verteld al die tijd zijn verhalen met veel passie en kennis.

Landgoed Heidehof heeft een rijke historie. Gebeurtenissen van honderdduizend jaar geleden hebben invloed op de natuur van vandaag. Zo dankt onze natuurbegraafplaats haar naam aan het Hillig Meer, dat gevormd is door zwaar, drukkend ijs en harde, koude winden in de voorlaatste ijstijd. Eeuwenoude begraaftradities en rituelen hebben hun sporen achtergelaten in het gebied. Zeven grafheuvels van 3.000 jaar voor Christus vinden hier hun thuis. De vondst van een moeder en kind in een van deze grafheuvels was de inspiratie voor de natuurbegraafplaats.

Echter hoeven we niet zover terug in de tijd te gaan om de historie te zien. We starten de wandeling bij het ontvangsthuis dat gebouwd is op de restanten van het voormalige landhuis wat aan het eind van de oorlog is afgebrand. De wandeling neemt u ook mee een bijzonder oorlogsmonument en het onderduikershol. De lokale gemeenschap zet zich samen in voor het behoud van deze plek, zodat we generaties later nog steeds de geschiedenis kunnen laten zien.

Datum
Starttijd
Startplaats
Duur/afstand

09 oktober
13:00 uur
Voor het vogelhuis, Provincialeweg 2, Eext
2,5 uur / ca. 4 km

Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.