10 jaar gedenken

Datum: zaterdag 07 oktober 2023 - 11:00 - 16:00 uur

Al jaren is het de gewoonte om jaarlijks een gedenkavond te organiseren voor de nabestaanden die in het jaar ervoor iemand hebben moeten loslaten op Hillig Meer. Omdat we dit jaar 10 jaar bestaan, willen we hier voor iedereen opnieuw bij stil staan. Daarom organiseren wij een gedenkdag op zaterdag 7 oktober. Bekende tradities zullen ook deze dag weer mogelijk worden gemaakt. Natuurlijk onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers.

Bloemen

U mag deze dag bloemen meenemen. Deze bloemen worden verzameld om hier een groot gezamenlijk gedenkstuk van te maken. Het bloemstuk wordt gedurende de dag steeds voller en mooier en zal op de begraafplaats nog lang te zien zijn.

Fluisteringen in de wind

We hebben kaartjes van geschept paper liggen waarop u iets kunt schrijven aan degene die u deze dag gedenkt. Als u wilt, voegt u bijvoorbeeld een wens, herinnering of gedicht toe. Deze mag u mee naar huis nemen, maar u mag deze kaart ook ophangen bij onze boskapel. Ze blijven hier een tijdje hangen waarna we ze een gedenkwaardige plek geven.

Kaars

Wij zullen tijdens de gedenkdag een mooie plek aanwijzen waar het mogelijk is om een kaars aan te steken voor uw dierbare.

Wij gedenken,
om de herinnering aan iemand levend te houden.
Wij gedenken,
om het gemis een plek te kunnen geven.
In verbondenheid met elkaar
kan dit bijdragen aan het proces van loslaten en de toekomst toelaten.

Grafbezoek

Natuurlijk is er ruimte om het graf van uw dierbare te bezoeken. Let tijdens het oversteken goed op het verkeer alstublieft. Er zijn geen verkeersregelaars aanwezig. Er zijn die middag voldoende e-cars beschikbaar voor bezoekers die slecht ter been zijn.
Ook op deze bijzondere dag is het niet toegestaan om iets bij het graf achter te laten.
Wij ontvangen graag uw aanmelding voor deze gedenkdag.

Aanmelden gedenkdag

HM_Evenement met telefoonnummer