Officiële opening en Inspiratiedag

Wellicht was u er afgelopen zomer bij aanwezig: de officiële opening en/of de Inspiratiedag. In deze nieuwsbrief blikken we nog even terug op beide succesvolle evenementen.
Onze missie om de mens dichter bij de natuur te brengen en om maatschappelijke en politieke waardering voor de natuur te bevorderen, is op beide dagen geslaagd.

Officiële opening

Dat er oprechte aandacht is voor natuurbehoud, bleek onder andere uit de aanwezigheid van professor mr. Pieter van Vollenhoven, gedeputeerde Rein Munniksma van de provincie Drenthe en burgemeester Eric van Oosterhout van gemeente Aa en Hunze. De laatste gaf aan, dat het buitengewone idee van de natuurbegraafplaats naadloos aansluit op de slogan “Buitengewoon Aa en Hunze”.

Sage opening

Creatief denken

Gedeputeerde Rein Munniksma noemde het initiatief ‘inspirerend en ondernemend natuurbeheer’ en professor mr. Pieter van Vollenhoven benadrukte het belang van ‘particulier initiatief en creatief denken’ voor natuurbehoud. Kortom: concrete en expliciete waardering voor particuliere initiatieven tot natuurverbetering, zoals de natuurbegraafplaats. Het spreekt voor zich, dat wij hier erg tevreden over zijn.

Bekijk de foto’s van de opening en een rapportage van RTV Drenthe >>

Inspiratiedag

Op zaterdag 7 september vond onze eerste Inspiratiedag plaats. Maar liefst 2.000 bezoekers maakten uitgebreid kennis met Landgoed Heidehof en Natuurbegraafplaats Hillig Meer, de dag na de officiële opening van de natuurbegraafplaats. De grote opkomst illustreert nog eens de toenemende interesse voor een groene uitvaart.

Inspiratielaan

Veelzijdig programma

In een veelzijdig programma konden bezoekers kiezen uit verschillende wandelingen, rondleidingen, workshops, lezingen en demonstraties. Een oude bomenlaan was ingericht als informatiemarkt, met diverse stands gericht op een groene uitvaart. Daarnaast kon men genieten van Drentse streekproducten, muzikale optredens en de opvoering van een oude Drentse Sage over leven en dood.

Lees het uitgebreide verslag van de inspiratiedag voorzien van foto’s en video  >>

Wist u dat?

Wist u dat professor mr. Pieter van Vollenhoven 12 jaar eerder al aanwezig was op Landgoed Heidehof en wel om het eerste klimaatbos te openen? We waren dan ook zeer vereerd om de heer Van Vollenhoven nogmaals op ons Landgoed te mogen ontvangen.

Lees de andere berichten uit de herfstnieuwsbrief 2013 >>

Geplaatst in Activiteiten, Alle berichtenTagged ,