Medewerkers in beeld: Janny en Martha

Martha Mennega en Janny Kanter werken samen in de catering en de huishouding van Hillig Meer en Landgoed Heidehof. U treft ze aan bij uitvaarten en activiteiten zoals de Inspiratiedag.

Janny is bij Hillig Meer gaan werken toen haar zus Maria gastvrouw werd bij Hillig Meer. Janny nam toen Maria’s taken over. Martha maakte kennis met Heidehof via haar vader, die als kraandrijver betrokken was bij de aanleg van nieuwe natuur op Heidehof. Haar eerste klus op Hillig Meer was samen met Janny en Maria de catering verzorgen op de eerste Inspiratiedag in 2013. Met recht een vuurdoop, want er kwamen meer dan tweeduizend mensen op deze open dag af.

Het afscheid van een dierbare gaat gepaard met veel emotie. De huiselijke sfeer en warmte op Hillig Meer spelen een rol in het omgaan daarmee. Dat zit in de kleine dingen. Janny: ‘Een kopje koffie of kruidenthee, een boeket van veldbloemen in de vaas. Mensen laten voelen dat je er bent voor ze.’ Voor iedere uitvaart op Hillig Meer, proberen ze mooie bloemen of takken uit de tuin te vinden om de natuur in huis te halen.

Thuisvoelen

De saamhorigheid op Hillig Meer is heel sterk. Dat merken de dames dagelijks in het werken met hun collega’s. Als de jaarlijkse Inspiratiedag gehouden wordt, helpen vrijwilligers, vrienden en familie mee om dat een succes te maken. Die saamhorigheid draagt volgens Martha bij aan de ontspannen sfeer in het ontvangsthuis. Gasten voelen zich daardoor ook meer op hun gemak. Martha: ‘Dat is ook een van de redenen dat we ook tijdens begrafenissen geen zwart dragen. Mensen moeten zich hier een beetje thuisvoelen, en dan is die huiselijke sfeer heel belangrijk.’

Op de vraag wat ze de mooiste plek van Hillig Meer vinden hoeven de dames niet lang na te denken. Janny: ‘Het Hillig Meer zelf! Dat mooie vennetje, met die rietkragen en de libellen die er altijd vliegen. Een fijne plek om te zijn.’ Martha vindt het heiderondje achter het huis de fijnste plek. ‘Als je vanuit het huis door de donkere bomenlaan kijkt, dan zie je daarachter het zonlicht op de heide schijnen, dat vind ik dan echt prachtig.’

Geplaatst in Hillig Meer, Medewerkers aan het woordTagged