Maak kennis met: Henk Oostra

Bij Hillig Meer geven we een iets andere invulling aan de functie “Medewerker Buitendienst” dan de meeste andere organisaties. Henk werkt sinds 2014 bij Natuurbegraafplaats Hillig Meer. Hij is onderdeel van de buitenploeg op Heidehof en werkt dus mee aan het natuurbeheer van het gehele landgoed van 180 hectare. Maar hij doet een stuk meer dan dat.

Als u wel eens een uitvaart op Hillig Meer heeft bijgewoond, dan is de kans groot dat Henk u in een fluorescerende jas stond op te wachten als verkeersleider. Bovendien is Henk een van de grafdelvers.

Voordat Henk bij Hillig Meer terecht kwam, werkte hij als hovenier. Via verschillende uitzendbureaus, maar ook langdurig in dienst bij verschillende hoveniersbedrijven. Sommige onderdelen van zijn werk hebben wel veel met dat vak te maken, zoals het werken aan de prachtige tuin rondom het ontvangsthuis. Maar natuurbeheer is wel wezenlijk anders dan hovenieren.

Henk woont met zijn vrouw en twee kinderen in Gieten. In zijn vrije tijd rijdt hij graag samen met zijn zoon op de mountainbike door de provincie. Lekker buiten zijn.

Als collega’s maken we regelmatig mee dat Henk alles uit zijn handen laat vallen en er als een haas vandoor gaat. Sinds een jaar of 3 is hij namelijk onderdeel van de vrijwillige brandweer in Gieten. Een nuttige, maar ook gezellige tijdsbesteding. “Bij de brandweer hebben we vaak cursussen en oefeningen. Dat is belangrijk, want je moet er wel staan als er weer eens een ongeluk is op de N34. Dat gebeurt helaas nog veel te vaak. Maar bij de brandweer is er gelukkig ook veel tijd voor ontspanning en gezelligheid.”

Als we vragen naar het mooiste van zijn werk is het antwoord kort. “Buiten zijn. Het is gewoon hartstikke mooi om buiten te werken. Binnen is niks voor mij. Het geeft ook veel voldoening. Als je na de begrafenis het graf sluit, dan doe je toch altijd je best om het zo netjes mogelijk te maken. De bloemen er weer mooi op leggen. Dat is belangrijk voor de mensen.”

Henk houdt het meeste van het jonge bos. “Dat is veel lichter en transparanter dan het oude bos. Dat is ook mooi, maar heeft gewoon een ander karakter. Ik vind het ook mooi om te zien hoe dat jonge bos dat we hebben aangeplant zich ontwikkelt.”

Geplaatst in Alle berichten, Hillig Meer, Medewerkers aan het woordTagged