Maak kennis met: Mac Olli

Medewerker Mac

Misschien zou u het niet verwachten: maar op Hillig Meer maken we gebruik van een aantal ultramoderne, elektronische hulpmiddelen. Sinds deze zomer is het bijvoorbeeld mogelijk om met uw mobiele telefoon en GPS de grafplek van uw dierbare terug te vinden. Speciaal voor dit soort ontwikkelingen is Mac Ollin (23) bij ons werkzaam. Hij volgt de opleiding Business IT & Management in Leeuwarden en heeft stage gelopen bij Hillig Meer. Nu is hij medewerker en ondersteunt ons als IT specialist.

Hoe komt een jonge IT’er uit Friesland terecht bij een natuurbegraafplaats in Eext?

“Binnen de IT zijn functies vaak gericht op efficiency en verbetering van productieprocessen. Stageplaatsen die vanuit mijn opleiding worden aangeboden zijn hoofdzakelijk bij grote productiebedrijven. Dat een vacature bij een natuurbegraafplaats opvalt, spreekt voor zich. Iets nieuws, iets totaal anders, dat spreekt mij aan. Niet alleen bestaande processen verbeteren, maar ook betrokken zijn bij de ontwikkeling en inrichting van nieuwe processen, dat zie ik als een uitdaging. Daarnaast is mijn opleiding gericht op het slaan van een brug tussen ICT en bedrijfskundige en maatschappelijke ontwikkelingen. Dan is de link snel gelegd. Natuurbegraven is een maatschappelijke ontwikkeling. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in deze vorm van begraven. Het is mede aan mij om passende oplossingen te vinden voor de IT vraagstukken die hieruit voortkomen.“

Aan welke IT vraagstukken werk je momenteel?

“Bij natuurbegraven kiest men zelf een plek uit midden in de natuur. Het is dus essentieel dat grafplekken nauwkeurig worden ingemeten en veilig worden opgeslagen. Dit is een goed voorbeeld van een vraagstuk waarbij IT een hoofdrol speelt. Aan mij de taak om alles te verwerken en veilig op te slaan in een centraal systeem. Daarnaast heb ik meegewerkt aan een systeem om graven zichtbaar te maken voor nabestaanden en bezoekers van de begraafplaats. Graven worden tenslotte niet gemarkeerd met een opvallend monument, zoals op een traditionele begraafplaats, maar gaan volledig op in de natuur. Voor nabestaanden kan het dus lastig zijn een grafplek terug te vinden. Men kan nu in het bos grafplekken zichtbaar maken middels een mobiele telefoon met GPS en internetconnectie. Zo worden de in de natuur onzichtbare graven door hedendaagse technieken toch waarneembaar.”

Hoe werkt de Google Maps kaart op uw smartphone?

Grafplekken smartphone

  • U vindt de Hillig Meer kaart door via uw smartphone te surfen naar:  www.hilligmeer.nl/kaart.
  • Bij de vraag of u de kaart wilt openen in de GoogleMaps applicatie of in de browser, kiest u voor dat laatste.
  • Bij het gebruik van Google Maps dient u rekening te houden met een GPS afwijking van enkele meters. Tevens is de satellietfoto enigszins verouderd.
  • Graven staan uiteraard anoniem weergegeven.

Lees de andere berichten uit de herfstnieuwsbrief 2013 >>

Geplaatst in Alle berichten, Medewerkers aan het woordTagged