VOL Vogelwandeling 14 april

Datum: zondag 14 april 2024 - 09.30 - 12.00 uur

Helaas is de vogelwandeling volledig volgeboekt. We hopen binnenkort weer een wandeling te kunnen organiseren. Houd hiervoor onze facebook pagina en onze agenda in de gaten.

Iedere (lente)ochtend geven de vogels op Natuurbegraafplaats Hillig Meer een concert. Maar welke vogels zijn er eigenlijk allemaal te horen en te zien op Hillig Meer?

In ons natuurgebied zijn zeer veel verschillende vogels te zien. Van kleurrijk tot zwart en van klein tot groot. Prachtig zingend of juist kwetterend en lachend. Het is nooit helemaal stil in het bos. Een wandeling door ons gebied is dan ook een streling voor ogen en oren. Hoeveel vogels gaan we vinden en hoe kunt u ze onderscheiden? Herkent u de verschillende geluiden die ze maken?

IVN-gids Jos Bredek (IVN Aa en Hunze) neemt u mee over de natuurbegraafplaats, op zoek naar de verschillende soorten vogels. De vogels zijn in deze periode actief en zijn bezig met de voorbereidingen voor hun nestjes. We proberen de wandeling dan ook in rust te lopen. Trek stevige schoenen aan en neem vooral ook een verrekijker en/of fotocamera mee!

Praktische informatie

  • We starten 14 april om 9.30 vanuit het vogelhuis
  • Na de wandeling is er koffie/thee met wat lekkers
  • We lopen over onverharde paden
  • Er zijn geen kosten verbonden aan deze wandeling
  • Er kunnen maximaal 15 personen mee

Voelt u zich welkom om mee te gaan. Wilt u zich aanmelden via onderstaand formulier? Dan krijgen we een idee van de groepsgrootte. Bent u minder goed ter been, of geeft u de voorkeur aan een meer persoonlijk bezoek, dan raden we u aan om vrijblijvend een afspraak te maken via info@hilligmeer.nl. U kunt ons ook bellen op: 0592-260944.