VOL Historische wandeling

Datum: zondag 26 mei 2024 - 14.00 - 16.00 uur

De historische wandeling is volledig volgeboekt. We hopen binnenkort weer een wandeling te kunnen organiseren. Houd hiervoor onze facebook pagina en onze agenda in de gaten.

Op zondag 26 mei maken we een historische wandeling over Natuurbegraafplaats Hillig Meer, onder leiding van historicus Lukas Hoven. Lukas is zeer bekend met de omgeving en vertelt zijn verhalen met veel passie en kennis.

Hillig Meer

Natuurbegraafplaats Hillig Meer heeft een rijke historie. Gebeurtenissen van honderdduizend jaar geleden hebben invloed op de natuur van vandaag. Zo dankt onze natuurbegraafplaats haar naam aan het Hillig Meer, dat gevormd is door zwaar, drukkend ijs en harde, koude winden in de voorlaatste ijstijd. Eeuwenoude begraaftradities en rituelen hebben hun sporen achtergelaten in het gebied. Zeven grafheuvels van 3.000 jaar voor Christus vinden hier hun thuis. De vondst van een moeder en kind in een van deze grafheuvels was de inspiratie voor de natuurbegraafplaats.

Echter hoeven we niet zover terug in de tijd te gaan om de historie te zien. We starten de wandeling bij het ontvangsthuis dat gebouwd is op de restanten van het voormalige landhuis wat aan het eind van de oorlog is afgebrand.

Praktische informatie

Zondag 26 mei om 14.00 uur
We verzamelen voor het Vogelhuis | Provincialeweg 2, Eext
De wandeling duurt ongeveer 2 uur
Goede (wandel)schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Aanmelden

Voelt u zich welkom om mee te gaan. Wilt u zich aanmelden via onderstaand formulier? Dan krijgen we een idee van de groepsgrootte. Bent u minder goed ter been, of geeft u de voorkeur aan een meer persoonlijk bezoek, dan raden we u aan om vrijblijvend een afspraak te maken via info@hilligmeer.nl. U kunt ons ook bellen op: 0592-260944.