Programma inspiratiedag 2022

Het programma van de inspiratiedag loopt van 11:00 tot 16:30. Er is deze dag veel te beleven.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt in de tuin van het ontvangsthuis staan ruim 20 kramen. Hier kunt u kennismaken met verschillende uitvaartverzorgers. Ook zijn er voorbeelden aanwezig van ecologische urnen, kisten en wades.
Daarnaast zijn er standhouders aanwezig die meer kunnen vertellen over alles rondom een uitvaart. U kunt zich onder andere laten informeren en inspireren op het gebied van foto’s, bloemen en verschillende herinneringsproducten. Meer informatie vindt u op de pagina Standhouders. 

Rondleidingen

Elk uur is er een rondleiding over de natuurbegraafplaats, desgewenst met een elektrische kar voor mensen die slecht ter been zijn. Tijdens de rondleiding vertelt een gids over natuurbegraven en het natuurgebied. Op Hillig Meer doen wij alles vanuit het respect voor de natuur. We leggen u graag uit hoe een groene uitvaart in de natuur eruit ziet.

Wandelingen

Tijdens de inspiratiedag heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een natuurwandeling over landgoed Heidehof. Tijdens deze wandeling vertelt onze bevlogen gids, Lukas Hoven, u meer over de geschiedenis van het landgoed. De wandeling zal 1 tot 1,5 uur duren en neemt u mee langs een aantal bijzondere plekken. Het is noodzakelijk om u van te voren aan te melden vanwege het beperkte aantal plekken. U kunt zich aanmelden via deze link

Mensen die innerlijke verdieping willen ervaren in verbinding met het landschap kunnen mee met Annnetje Braat. Zij neemt om 12 uur een kleine groep mensen mee naar de spiraal die op het landgoed ligt en begeleidt de wandeling. Ook hiervoor is aanmelden noodzakelijk omdat we met een kleine groep gaan. Aanmelden kan via deze link. U kunt zich verzamelend bij de stand van Hillig Meer.

Om 15 uur kunt u de rituele plantentuin ontdekken. In deze tuin staat een verzameling van planten en kruiden met een symbolische en spirituele betekenis. Annetje vertelt u over deze betekenis. Ervaar bijvoorbeeld de bijzondere texturen van planten en ontdek hoe kruidwis gebruikt werd.

Muziek

Tijdens de inspiratiedag verzorgen wij niet alleen achtergrondmuziek, er zijn ook artiesten aanwezig. De artiesten worden later bekend gemaakt.

Aanmelden inspiratiedag 2022

HM_Evenement met telefoonnummer