Noorderland Historische Wandeling

Datum: zondag 09 september 2018 - 10:00 uur - 12:30 uur

Tijdens deze wandeling maken we een tijdreis van duizenden jaren. We zien sporen in het landschap van meerdere ijstijden, maar we bezoeken ook herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Aan het einde van die oorlog landden hier Franse parachutisten, die de weg moesten voorbereiden voor de bevrijders van Noord-Nederland.

Op en rond het landgoed komen de grafculturen van de Trechterbekercultuur, de hunebedbouwers en de moderne mens samen. En wie goed kijkt, ziet de sporen van vroeger, toen dit gebied nog een grote stille heide was, terug tussen de hoge bomen die er nu staan. Een wandeling waar natuur en historie hand in hand gaan.

Deze wandeling voert onder andere langs de plek waar de verdwenen Luchtenburgerweg kruiste met het pad naar Eext. De kunstschilder Carel Lodewijk Hansen tekende deze plek meer dan twee eeuwen geleden, toen dit deel van Drenthe nog grotendeels uit heide bestond.

Deze wandeling wordt speciaal georganiseerd voor Noorderlandlezers, maar natuurlijk bent u als nog-niet-lezer ook van harte welkom. Deelname is gratis. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.


    Aanmelden

    U kunt zich hiervoor aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.