Najaarswandeling Heidehof/Hillig Meer

Datum: zondag 07 oktober 2018 - 10:00

Landgoed Heidehof – Op dit landgoed heeft zich in de loop van duizenden jaren heel wat afgespeeld. Onder leiding van een Nationaal Park Drentsche Aa gids beleven de deelnemers de rijke historie van het landschap. De naam Hillig Meer ontleent zich aan een van de pingoruïnes op het landgoed, die zijn ontstaan in de laatste ijstijd. Het gebied kent een eeuwenoude traditie van rituelen en begraven. De zeven oude grafheuvels van 3.000 jaar voor Christus bewijzen dat.

Het voormalige landhuis dat eerder op het landgoed stond, is in de oorlog afgebrand. Bij de constructie van het huidige landhuis is rekening gehouden met de nieuwste inzichten van duurzame bouw waarbij de fundamenten van het eerste huis op een speelse manier zijn geïntegreerd. We kijken onderweg naar de natuur.  In de herfst is er volop te zien zoals bomen en struiken met mooie warme herfstkleuren,  en natuurlijk ook veel zwammen en paddenstoelen. Na afloop staat er een kopje thee klaar en natuurlijk kunt u ook informatie krijgen over natuurbegraven op Hillig Meer.

Datum               Zondag 7 oktober 2018

Starttijd             10:00 uur

Startplaats        Parkeerplaats oprijlaan van Landgoed Heidehof, Provincialeweg 2, Eext

Duur/afstand     2 uur / ca. 4 km

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.