Lezing Maria de Greef: Verloren en Gewonnen

Datum: zondag 12 november 2017 - 14:30

Nieuwe liefde vinden na de dood van je partner

Elk jaar verliezen in Nederland vele duizenden mensen hun geliefde aan de dood.
Vaak gloort na dit verlies, soms totaal onverwacht, nieuwe hoop in de vorm van een
nieuwe liefde.
Maar mag dat wel: verliefd worden als je nog rouwt om je overleden partner? En hoe ga je om met de reacties uit je omgeving?

Een nieuwe partner kan de oude niet vervangen, maar opnieuw de liefde vinden kan wel troost bieden en je weer een hoopvollere blik op de toekomst geven.

Maria de Greef, schrijfster van het boek Verloren en Gewonnen, vertelt in deze lezing over hoe mensen dit nieuwe geluk beleven. Zij interviewde voor het boek tientallen mensen en ze vertelt ook haar eigen verhaal. Daarnaast is er ruimte voor uw verhaal en vragen.

Maria de Greef (1963) is verlies-kundige en werkt vooral als opleider, begeleider en adviseur rond sterven en rouw. Daarnaast is ze directeur van nascholingsinstituut funiQ. Ze schreef haar tweede boek Verloren en Gewonnen, omdat ze merkte dat een nieuwe liefde aangaan naast het rouwen om een overleden partner ingewikkeld, verwarrend en tegelijk mooi kan zijn. Lees meer over Maria de Greef.

Rondleiding over de natuurbegraafplaats

Voorafgaand aan de lezing is het mogelijk om deel te nemen aan een speciale rondleiding over de natuurbegraafplaats. Deze vertrekt om 13:00 uur vanaf het ontvangsthuis.
De lezing wordt georganiseerd door Sil van Hettema, Memorum Uitvaartzorg in samenwerking met Hillig Meer.

Op zondag 12 november bent u van harte welkom in het Ontvangsthuis van Natuurbegraafplaats Hillig Meer, Provincialeweg 2, Eext.
De lezing begint om 14.30 uur. De optionele rondleiding vertrekt om 13:00.


    Aanmelden

    U kunt zich hiervoor aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.