Lezing: Bezielde palliatieve zorg in de huisartspraktijk, kan dat?

Datum: zondag 02 april 2017 - 15:30

Elke dokter heeft als doel het lijden te verminderen en kwaliteit van leven te vergroten. Dat geldt zowel binnen de reguliere als de palliatieve zorg. Het lijden in de laatste fase is niet alleen lichamelijk en psychisch van aard. Er is ook een sociaal en spiritueel kader.
Wat medicatie betreft, is er een ruim arsenaal aan hulpmiddelen. Maar wat heeft een mens nog meer, of misschien eerst nodig in de zorg? Welke keuzes maakt een huisarts en met welk doel?

Huisarts Elkana Hoenders-Waarsenburg is gespecialiseerd in de palliatieve zorg. Met haar brede kennis en ervaring, belicht ze tijdens deze lezing verfrissende inzichten betreffende de (palliatieve) zorg. Iedereen die geïnteresseerd is in zorg in de laatste levensfase is welkom bij deze lezing.

De lezing is gratis toegankelijk en vindt plaats in het ontvangsthuis van Natuurbegraafplaats Hillig Meer. Als u minder goed ter been bent, is het verstandig vooraf even contact op te nemen. Voorafgaand aan de lezing is de tweewekelijkse rondleiding over de natuurbegraafplaats, waar u desgewenst aan kunt deelnemen.

[contact-form-7 id=”6169″ title=”Aanmelding Event Algemeen”]

Elkana C. Hoenders-Waarsenburg (1976) is werkzaam als huisarts in Groningen en Drenthe. In 2015 heeft zij een tweejarige medische specialisatie afgerond in Palliatieve Zorg en Stervensbegeleiding. Ze is sindsdien palliatief consulente in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en hospice Het Alteveer te Assen. Haar interesse gebieden zijn psychosomatiek, stervensbegeleiding, leefstijl en spiritualiteit. Momenteel is ze tevens actief als projectleider en initiatiefnemer van een pilot leefstijl programma voor oncologische patiënten in gezondheidscentrum Kloosterveen te Assen.
Over Elkana Hoenders