IVN Winterwandeling

Datum: zondag 07 januari 2018 - 10:00

Een Nationaal Park gids neemt u mee in de rijke historie van het gebied, waar zich in de loop van duizenden jaren heel wat heeft afgespeeld. De naam Hillig Meer ontleent zich aan een van de pingoruïnes die zijn ontstaan in de laatste ijstijd. Het gebied kent een eeuwenoude traditie van rituelen en begraven. De zeven oude grafheuvels van 3.000 jaar voor Christus bewijzen dat.

Het voormalige landhuis dat eerder op het landgoed stond, is in de oorlog afgebrand. Bij de constructie van het huidige landhuis is rekening gehouden met de nieuwste inzichten van duurzame bouw waarbij de fundamenten van het eerste huis op een speelse manier zijn geïntegreerd.
Ook in de winter is de natuur volop aanwezig. En hoewel veel planten en dieren slapen zult u ontdekken dat er nog genoeg te beleven en genieten valt. Na afloop staat er een kopje thee voor u klaar en natuurlijk kunt u ook informatie krijgen over natuurbegraven op Hillig Meer.

Deelname is gratis. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.


    Aanmelden

    U kunt zich hiervoor aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.