Informatiemiddag Uitvaart & Natuurbegraven in Bibliotheek Gieten

Datum: donderdag 29 september 2016 - 15:00 - 17:00

Op 29 september organiseert Natuurbegraafplaats Hillig Meer samen met uitvaartverzorger Ellen Nooren een informatiemiddag “Uitvaart & Natuurbegraven”. De middag wordt vanaf 15:00 tot 17:00 gehouden in de bibliotheek van Gieten.

Over de informatiemiddag

Wat kan ik zelf al regelen voor mijn uitvaart? Mag je een uitvaartceremonie vanuit een café organiseren? Wat is eeuwigdurend grafrecht? Er leven veel vragen rondom de dood en het afscheid. Toch is voor veel mensen de stap groot om voordat sprake is van overlijden een begraafplaats of uitvaartorganisatie te bezoeken om zich te informeren.

Die drempel willen we graag lager maken en daarom organiseert Natuurbegraafplaats Hillig Meer samen met lokale uitvaartorganisaties en bibliotheken in Drenthe en Groningen informatiebijeenkomsten over de uitvaart en natuurbegraven.

Ceremonie en begrafenis

Een goede en betekenisvolle uitvaartceremonie is van groot belang voor nabestaanden. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst legt de uitvaartverzorger uit wat de mogelijkheden zijn en wat mensen vooraf kunnen regelen. Na de pauze vertelt Janny Boonstra van Natuurbegraafplaats Hillig Meer aan de hand van foto’s over de bijzonderheden van begraven in de natuur. Uiteraard is er alle ruimte voor vragen. De middag is gratis toegankelijk, opgave vooraf is gewenst.

Ellen Nooren Uitvaartverzorging

Ellen-Nooren-foto-11Ellen Nooren heeft ruim twintig jaar werkervaring op het gebied van Personeel & Organisatie, hoofdzakelijk als interim manager bij verschillende organisaties in Noord Nederland. Uit eigen ervaring weet Ellen hoe belangrijk een mooi, goed georganiseerd afscheid is. Een afscheid dat recht doet aan het leven en de nagedachtenis van de overledene. De benadering is warm en betrokken. Voor uitvaarten worden samen met de nabestaanden bijzondere en creatieve, of gewoon mooie, passende oplossingen bedacht.

In 2014 is Ellen van start gegaan met haar eigen uitvaartonderneming, nadat zij een jaar stage gelopen heeft bij een grote uitvaartonderneming en in die periode gelijktijdig de Vakopleiding bij Meander uitvaartopleidingen in Zwolle heeft gevolgd.

Ellen Nooren Uitvaartverzorging is een kleinschalige uitvaartonderneming, gericht op persoonlijke en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Ellen Nooren Uitvaartverzorging werkt samen met een team van betrokken en deskundige professionals en verzorgt uitvaarten in de provincies Groningen en Drenthe.