Informatiemiddag Uitvaart & Natuurbegraven in Bibliotheek Annen

Datum: maandag 10 oktober 2016 - 15:30

Wat kan ik zelf al regelen voor mijn uitvaart? Mag je een uitvaartceremonie vanuit een café organiseren? Wat is eeuwigdurend grafrecht? Er leven veel vragen rondom de dood en het afscheid. Toch is voor veel mensen de stap groot om voordat sprake is van overlijden een begraafplaats of uitvaartorganisatie te bezoeken om zich te informeren.

Op 10 oktober organiseert Natuurbegraafplaats Hillig Meer samen met uitvaartverzorger Marinette Boersma een informatiemiddag “Uitvaart & Natuurbegraven”. De middag wordt vanaf 15:30 tot 17:00 gehouden in de bibliotheek van Annen aan de Kruisakkers 34a.

Ceremonie en begrafenis

Een goede en betekenisvolle uitvaartceremonie is van groot belang voor nabestaanden.

Marinette Boersma
Marinette Boersma

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst legt Marinette Boersma uit wat de mogelijkheden zijn en wat mensen vooraf kunnen regelen. Na de pauze vertelt Marc Hesp van Natuurbegraafplaats Hillig Meer aan de hand van foto’s over de bijzonderheden van begraven in de natuur. Uiteraard is er alle ruimte voor vragen. De middag is gratis toegankelijk, opgave vooraf is gewenst. U kunt zich opgeven via info@hilligmeer.nl

Uitvaartverzorger Marinette Boersma

Sinds ruim 3 jaar werkt Marinette voor Yarden. Yarden is een groot en professioneel bedrijf in alle aspecten van uitvaartverzekeringen, uitvaartzorg en overledenenzorg. Omdat we het belangrijk vinden om dichtbij de nabestaanden te zijn, proberen onze uitvaartverzorgers zo veel mogelijk in hun eigen regio u te helpen met het organiseren van een mooi afscheid voor uw dierbare. Zo werkt Marinette veel in Annen, Zuidlaren, Gieten en Hoogezand. Ze komt geregeld op Hillig Meer en kent daar ook inmiddels goed de weg. Daarnaast zal ze vertellen over de mogelijkheden van opbaren, cremeren en asbestemmingen en andere zaken die voor u belangrijk zijn om te weten. Open en uitgebreid zal ze uw vragen beantwoorden.